Přeskočit na obsah

Kelová polévka s bílou fazolí, jednoduchý recept

Kelová polévka s bílou fazolí je tradičním a zároveň moderním pokrmem, který dokonale kombinuje jednoduchost přípravy s bohatstvím chutí a výživových hodnot. Tato polévka, pocházející z křížení kulinářských tradic a inovativních přístupů k vaření, představuje ideální volbu pro ty, kteří hledají zdravý, vyvážený a zároveň chutný pokrm.

REKLAMA

Hlavními ingrediencemi této polévky jsou kadeřavý kel a bílá fazole. Kel, známý svými detoxikačními vlastnostmi a vysokým obsahem vitamínů, přispívá k charakteristické chuti a textuře polévky. Bílá fazole, bohatá na bílkoviny a vlákninu, dodává polévce sytost a jemnou krémovitost. Spolu tyto dvě základní složky tvoří harmonickou kombinaci, která je nejen lahodná, ale také prospěšná pro naše zdraví.

Kromě svých hlavních ingrediencí je kelová polévka s bílou fazolí obohacena o další chutě a aroma díky přidaným bylinkám a kořením. Olivový olej, cibule a černý pepř jsou pouze některé z přísad, které zvyšují chuťovou komplexnost tohoto pokrmu. Možnosti variací a přizpůsobení podle osobních preferencí jsou téměř nekonečné, což činí tuto polévku ideální pro experimentování v kuchyni.

REKLAMA

Kelová polévka s bílou fazolí je nejen chutná a výživná, ale také praktická. Je jednoduchá na přípravu a skvěle se hodí jako rychlý oběd nebo večeře. Navíc je ideální pro přípravu většího množství najednou, protože se dobře uchovává v lednici a její chuť se s časem dokonce zlepšuje. Tato polévka je skvělou volbou pro všechny, kteří hledají pohodlný, ale zdravý a chutný způsob, jak se stravovat.

Ať už jste milovníkem zdravé stravy, hledáte něco nového a chutného, nebo prostě milujete dobré jídlo, kelová polévka s bílou fazolí je vynikající volbou, která uspokojí vaše chuťové pohárky a zároveň podpoří vaše zdraví.

REKLAMA

Ingredience na kelovou polévku s bílou fazolí

REKLAMA

Postup přípravy kelové polévky s bílou fazolí

Restování

Do hrnce dáme rozehřát olej. Přidáme nasekanou cibuli a restujeme dozlatova (asi 5 minut).

Vaření

Potom přidáme fazole, vývar, vodu a přivedeme k varu. (Jednu plechovku fazolí můžeme rozmačkat a jednu dát v celku). Když polévka vře, snížíme teplotu, přidáme kel a částečně přikryté vaříme asi 20 minut, dokud kel nezměkne.

Dochucení

Nakonec dochutíme solí a pepřem.

REKLAMA

Videorecept na kelovou polévku s bílou fazolí

Jak dlouho se kelová polévka s bílou fazolí udrží čerstvá?

Kelová polévka s bílou fazolí se může skladovat v lednici v nádobě s uzavíratelným víčkem. Správně uložená může vydržet 3 až 4 dny. Před podáváním ji stačí ohřát a podle potřeby přidávat další koření nebo dochutit.

Můžu použít mraženou bílou fazoli na přípravu polévky?

Ano, mraženou bílou fazoli můžete použít na přípravu kelové polévky. Před použitím ji však odmrazit podle návodu na obalu a přidávat do polévky během vaření podle receptu.

Můžu přidat do kelové polévky další zeleninové přísady?

Samozřejmě! Pokud chcete obohatit chuť a výživovou hodnotu polévky, můžete přidat další zeleninové přísady jako mrkev, cibuli, celer, kukuřici nebo jiné oblíbené zeleniny.

Je kelová polévka s bílou fazolí vhodná pro vegetariány?

Ano, pokud použijete zeleninový vývar místo kuřecího, polévka bude plně vegetariánská a stejně chutná.

Jaké jsou zdravotní přínosy této polévky?

Tato polévka je bohatá na vlákninu, vitamíny (zejména vitamín C a K) a minerály díky kelu a fazolím. Tyto složky podporují dobré trávení a celkové zdraví.

Můžu do polévky přidat maso pro zvýšení obsahu bílkovin?

Ano, můžete přidat například kuřecí maso nebo kousky klobásy, pokud preferujete masovou variantu.

Jak dlouho trvá příprava kelové polévky s bílou fazolí?

Příprava trvá asi 45 minut až 1 hodinu, včetně krájení a vaření.

Mohu polévku servírovat s něčím dalším?

Polévka se skvěle hodí s čerstvým pečivem nebo topinkami pro zvýšení sytosti.

Lze v polévce použít jiné druhy kelu než kadeřavý?

Ano, můžete experimentovat s různými druhy kelu, jako je například listový kel nebo červený kel.

Další inspirace

Napište komentář k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *